Orașul pentru care toți oamenii sunt frumoși

Pentru că iubim Iașul la fel de mult ca voi, oferim cu titlu gratuit orașului o strategie pentru participarea la competiția “Capitală Culturală Europeană 2021”. Considerând că inițiativele oficiale actuale pot fi fundamental îmbunătățite, propunem o viziune a Iașiului ca oraș pentru care toți oamenii sunt frumoși.

Orice discuție despre viitorul cultural al comunității noastre nu poate ignora faptul că orașul are experiența unei tragedii produsă printr-o gravă prăbușire morală și culturală: Pogromul din 1941. Astfel, rănile trecutului trebuie depășite și folosite ca un prilej pentru îmbrățișarea unei culturi și a unei educații cu o profundă dimensiune umanistă.

Arătăm deschiderea de a ne construi identitatea nu pe un element comod, pozitiv, ușor de împachetat și de comunicat, ci tocmai pe ce e mai dificil, mai chinuitor. Demonstrăm că avem resurse interioare de a transforma, prin cultură, acest rău și tipul de gândire care l-a provocat sau care l-a înlesnit, în sursă de regenerare a binelui din noi.

Scopul acestui demers este ca tot mai mulți ieșeni să privească diversitatea persoanelor, etniilor și grupurilor culturale ca normală, benefică și un prilej de îmbogățire spirituală pentru toți. Atitudinea binevoitoare în fața diferenței dintre oameni poate deveni un mod de viață, o constantă socială. Iar libertatea și respingerea autoritarismului prin creativitate au șansa de a deveni un brand de durată al Iașiului. Vă invităm și pe voi, dragi ieșeni, să participați cu idei și propuneri la efortul nostru”.

Strategia pentru “Iași – Capitală Culturală Europeană 2021”

Founder and UX Designer UX designer and entrepreneur, founder at Namogo, passionately striving to design great interfaces and unique experiences.
Keep on reading our thoughts